Lokasi para pengunjung global di Blog ini

Easy Money With One Click

Dish Pointer - Untuk anda yang mempunyai hobi memasang FTA Satellite Dish. Sila taip lokasi anda.

Musik Latar Blog Williborn@Sinsilog.Blogspot.Com

Video Klip Pilihan 2010

Shakira - Waka Waka (This Time For Africa) Iyaz - Solo Justin Bieber - Baby Lady Antebellum - Need You Now Train - Hey Soul Sister

Jumaat, Jun 19, 2009

Tahniah buat Bro Badadang, Semoga sampai ke jinjang pelamin.

Labuan, 19 Jun 2009 - Paparan kali ini adalah berkenaan dengan cerita tentang hal kekeluargaan saya. Disebabkan belum ada idea-idea baru yang datang untuk diselitkan dalam blog ini, saya harap yang ini pun memadai untuk dikongsi bersama. Kalau Si Lala hari tu ada memaparkan hal/peristiwa yang hampir serupa, saya pun tidak mahu ketinggalan untuk memuatkan cerita yang sama di blog ini...hehehehe.. Pertama sekali saya ucapkan "Tahniah" kepada si macho di dalam gambar ini...siapa lagi kalau bukan si bro Badadang... Pada 07/06/2009 yang lalu bro Badadang selamat mengikat tali pertunangan dengan gadis manis pilihannya di Tandek, Kota Marudu. Memang sama hebat dan sama padan kannn... Yang sorang tu hensom & Macho dan yang sorang lagi tu cantik & manis orangnya...Tahniahhh... Dipendekkan cerita, sebenarnya rombongan si Badadang ke Kota Merudu tidaklah begitu ramai dan hanya disertai oleh ahli keluarga yang terdekat sahaja termasuk saya sendiri. Rombongan yang diwakili oleh kalangan adik-beradik, ipar, sepupu dan anak buah si Badadang seramai 8 orang berangkat dari Kota Kinabalu (Muzium Sabah) se-awal jam 09:00 pagi menggunakan kereta pacuan 4 roda (4x4) dan singgah sebentar di pekan Tuaran untuk 'Breakfast'. Lepas itu rombongan meneruskan perjalanan melalui jalan Sulaman-Kota Belud dan sampai ke destinasinya pada kira-kira jam 12:40 tengahari. Sesampainya di sana, acara pun terus dimulakan dengan suai-kenal dan seperti biasa pengenalan tentang adat-istiadat orang-orang dusun Kimaragang dan seterusnya bla, bla,bla... Sebenarnya kami bercadang untuk balik ke Kota Kinabalu lebih awal iaitu jam 2:30 petang tetapi terpaksa ditunda sebab Ketua Kampung pihak perempuan belum ada bersama dan hanya muncul pada jam 2:20 petang untuk menjadi saksi kepada pengurusan pertunangan si bro Badadang. Setelah semuanya selamat dan selesai, kami kembali semula ke Kota Kinabalu pada hari yang sama iaitu pada jam 5:30 petang dan selamat kembali ke destinasi pada kira-kira jam 7:30 malam. Perjalanan yang jauh dan agak memenatkan tapi demi untuk bro Badadang, kami sanggup menemaninya atas nama kekeluargaan.

..Begitupun, kelihatan Bro Badadang masih terus tersenyum...Di kirinya ialah sepupu kami iaitu Bro Julius Guduk merangkap ketua rombongan, juru-runding dan mewakili pihak Ketua Kampung pihak lelaki.


Bro Badadang bersama dengan Senior Bro Philip dan Isteri... Saya jadi juruvideo dan jurugambar pada hari tersebut...


Acara menyarungkan cincin di jari.."Steady ko Brother, jangan begagar..hehehe..."


Acara memotong Kek Pertunangan.."Bah,..jangan ko main jauh-jauh Bro...berdiri dekat-dekat.."


Tunang si Badadang bergambar bersama Isteri sia untuk kenang-kenangan...


Sis Lia dan Suami...turut serta dalam rombongan.


.....Rupanya ada juga muka sia sama si Bro badadang hari tu...hehehe...


...Lagi gambar untuk kenang-kenangan...


...Nah, inilah dia wajah Bro Julius yang sedang menghiburkan hadirin bertajuk "Hani..." dalam sesi Karaoke...memang best dia nyanyi..si Bro Badadang pun ada nyanyi juga tapi sia tia sempat Snap...


....dan ini pula adalah acara "ARAMAITII...", yang mana memang sudah menjadi kebiasaan bangsa kita (Kadus) sebap kalau tiada acara ini memang ada lah kekurangannya...hehehe...jangan minum sampai "kalapik"...nanti tia sedar mulut kena jilat anjing....hehehe...

8 ulasan:

CJK berkata...

Ha ha... saya pun ucap tahniah juga sama si bro ni. Semoga selamat hingga beranak cucu..

Kalau bukan kerana tugas Office masa AGM, terselit juga muka sa tu disini. Tidak apa la... nanti hari besar dia baru sama sama rumamai.

HoneyBUZZin berkata...

Congrats Bro..semoga kekal hingga ke anak cucu.

Malaikatsesat@Bentara Sakti berkata...

Melepas dia inda dapat ikut rombongan... Apa boleh buat. Kebetulan ada rombongan serupa yang kena diurus bersama oleh sya di Tenom. Jam 9.00 pagi baru dapat bertolak ke KK. Inda sempat ikut si Bro. Badadang.
Tapi tia apa, masih ada masa lagi yang boleh ditunggu... nanti sia mesti pigi!

Tahniah Bro. Badadang.

Lala berkata...

atukoi c bro badadang!!!!!!!!! lama suda moti kami ni momis tiwou ni, kan bro will....hahahahaha tak lama lagi d kan MS....mo makan2 suda....sagayan oku no moti d kopio ti bro badadang....tahniah kio!!!! moga bahagia hingga akhir hayat...sama padan sama2 kiutttttttttttttttt.....GBU..

badadang.com berkata...

Adedei.. ada masuk cni juga pula ni gambal2 kan.. hehehe! sia sondiri pun teda ni gamba12.. apapun, Kotoluadan au gina kumaa Toinsanan ih nokosiwat minoi pananud doho. Bro Williborn with his Wfe n Son,Bro Phill RBK n Wife, Sis. Lia n Hubby,The Amazng Mr. Limbukon @ julius Guduk om Toinsanan Mogiadi-adi ku ih au nakaamung ontok tadau d..

om.. montok tangatambalut ku, Siou tu au pinopoiloh kino..! Soruan do Tadau kopio Tagayo hehe!

nogi untuk c lala.. kada poh sagayanai do momis tiwou.. Taaapuuunnn.. hehehehe!

Limbukon.com berkata...

o..o..ada juga muka kita orang dicni kan..kotoluadan au gina kumaa dika bro sin c log..

Limbukon.com berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Limbukon.com berkata...

o..o.oooo...haro kasari turos do limbukon hiti kino?,kotoluadan au gina...