Lokasi para pengunjung global di Blog ini

Easy Money With One Click

Dish Pointer - Untuk anda yang mempunyai hobi memasang FTA Satellite Dish. Sila taip lokasi anda.

Musik Latar Blog Williborn@Sinsilog.Blogspot.Com

Video Klip Pilihan 2010

Shakira - Waka Waka (This Time For Africa) Iyaz - Solo Justin Bieber - Baby Lady Antebellum - Need You Now Train - Hey Soul Sister

Jumaat, April 03, 2009

Anda meminati Bunga?...Apa pendapat anda tentang mimpi bunga-bungaan?.

Apa pendapat anda tentang Bunga?... Bunga biasanya boleh dilihat dimana-mana terutamanya di halaman rumah, Taman dan di tepi-tepi jalan atau pembahagi jalan. Ianya dijadikan sebagai hiasan atau lanskap untuk mencantikkan pemandangan persekitaran. Majoriti peminat-peminat bunga adalah terdiri daripada golongan Hawa (Wanita).

Walaubagaimanapun tidak dinafikan bahawa kaum lelaki juga mempunyai minat yang sama tentang bunga-bungaan malah ada golongan ini yang lebih arif tentang penanaman dan penjagaannya serta amat kreatif daripada wanita dari segi lanskap dan gubahan hiasan seperti yang sering kita lihat di kaca TV atau diterbitkan dalam majalah.Untuk peminat-peminat seni, lain pula halnya. Rata-rata mereka mengabadikannya dalam lukisan atau dengan lensa kamera (Gambar) dimana bunga tersebut dijadikan sebagai penghias dinding ataupun dibukukan. Bunga juga sering dikaitkan dalam kata-kata, syair, puisi dan pantun.


Apa pendapat anda bila bermimpi tentang bunga-bungaan?..Bagi pendapat saya ialah ianya lebih daripada hiasan. Gambar-gambar bunga yang saya sendiri rakam dengan kamera ini sebenarnya ditanam dihalaman rumah tapi setelah melihat dengan teliti, ada sesuatu yang menggamit difikiran tentang keistimewaannya yang terserlah. Bukan sahaja tentang kecantikan dan keindahannya tapi sedikit sebanyak telah mengungkai tentang kehidupan manusia di alam duniawi yang kita tak sedar. Disini ada kesamaannya tentang kehidupan kita di alam yang kedua iaitu di alam Surgawi dimana ianya mungkin menceritakan tentang kehidupan yang tenang dan permai. Sesuatu yang kita lihat sekarang sebenarnya mungkin bersamaan dengan apa yang ada pada kehidupan kekal setelah kita pergi meninggalkan semua yang ada dibumi untuk selamanya.

Dalam tidur, adakah anda pernah bermimpi tentang anda sedang berada di suatu kawasan padang luas yang mempunyai bunga-bungaan yang cantik-cantik warnanya?....dan anda seorang sahaja yang sedang berdiri disitu tanpa melihat seorang pun manusia berdekatan dengan anda atau berada disekitar padang bungaan yang begitu tenang dan damai. Secara ikhlas, saya ingin berkongsi dengan kekawan blogger semua bahawa mimpi seperti ini pernah saya alami beberapa tahun yang lepas dan syukur kerana tiada apa-apa kejadian aneh yang berlaku terhadap saya mahupun seluruh keluarga selepas mimpi tersebut kerana ada orang-orang yang arif menterjemah tentang mimpi mengatakan bahawa sesuatu yang mungkin tidak baik atau kejadian buruk akan berlaku disebalik mimpi sedemikian.

Hakikatnya, sampai kehari ini saya percaya dan menganggap ianya sebagai sesuatu yang indah tentang Roh dimana saya berjaya sampai ke alam sedemikian walaupun hanya dalam mimpi. Syukur kepada Tuhan yang Esa kerana atas limpahan kurnianya manusia diberi peluang untuk terus sedar dan bertobat tentang ketamakkan atau kelalaian..PEACE..