Lokasi para pengunjung global di Blog ini

Easy Money With One Click

Dish Pointer - Untuk anda yang mempunyai hobi memasang FTA Satellite Dish. Sila taip lokasi anda.

Musik Latar Blog Williborn@Sinsilog.Blogspot.Com

Video Klip Pilihan 2010

Shakira - Waka Waka (This Time For Africa) Iyaz - Solo Justin Bieber - Baby Lady Antebellum - Need You Now Train - Hey Soul Sister

Selasa, Januari 13, 2009

Fenomena ganjil...antara benar atau kebetulan.


Labuan, Jan 13 2009 - Talipon Bimbit (HP) Nokia merupakan alat komunikasi yang canggih sekali dizaman IT dimana terdapat bermacam-macam fungsi dalaman dan juga kegunaannya. Antara yang paling polular dan diminati ialah Kameranya kerana kita dapat mengambil gambar @ imej yang dikehendaki seperti kamera biasa disamping kegunaan-kegunaan lain dalam satu (All-in-one).

Anak lelaki saya (Wyner Shane) adalah salah seorang daripada peminatnya. Dalam usia 7 tahun,.. sudah memiliki HP sendiri (HP warisan bah..) dan macam biasalah... dia tidak henti-henti ambil gambar samada gambar diri sendiri, pemandangan dan sebagainya, maklum sajalah baru dapat pegang dan pakai HP sendiri.

...dan dipendekkan cerita, Rakaman gambar ganjil berlaku pada 20-12-2007 semasa kami sekeluarga menaiki feri dari Labuan ke Menumbok untuk balik ke Papar (Cuti Krismas). Sewaktu dalam feri...macam-macam gambarlah yang diambilnya. Tanpa diketahui tujuan sebenar, gambar laut pun diambil juga dan imej yang di atas itulah yang dapat dirakamnya. Gambar yang saya poskan ini adalah yang Ori dari HPnya. Selepas gambar ini dijadikan sebagai Wallpaper HPnya, barulah saya sedar bahawa ada imej yang ganjil & unik disitu. Apabila diperhatikan sehalus-halusnya, saya dapati ada wajah seorang lelaki didalam gambar tersebut dan hingga ke hari ini saya masih menyimpan gambar Ori tersebut di HP saya dan juga di dalam komputer. Untuk pengetahuan, tiada penggubahan (Editing) yang dibuat di dalam gambar tersebut dan ianya adalah seperti yang dirakam dari HP (Original).

Perhatikan gambar di bawah setelah saya besarkan sedikit sebab gambar HP amat kecil sekali ukurannya;

Dapatkah anda perhatikan dimana letaknya wajah seorang lelaki tersebut?... Sekali pandang memang susah tapi jika dihalusi betul-betul, anda akan melihatnya dengan amat jelas sekali.
Lihat pula gambar seterusnya di bawah;

Nah... Apa pendapat anda? Memang nampak pun...Wajah tersebut seakan memerhatikan kita. Fenomena ganjil seperti ini tidak selalunya dapat dirakam apalagi yang mengambil gambar itu pun bukan Amatur kan... Banyak yang saya dengar dan begitu ramai yang berpendapat bahawa imej @ wajah begini merupakan jelmaan/hantu... tapi bagi saya semuanya atas kehendak, ketentuan dan kekuasaan Tuhan yang Maha Esa. Apapun saya amat kagum dengannya dan berharap dapat merakam gambar-gambar lain yang unik seperti ini sendiri untuk dikongsi bersama kepada semua para Sakag Gundalou dan pelawat-pelawat blog ini.. Terima Kasih.

2 ulasan:

AngeL BeaR berkata...

uhuhhuhuhuhu....ngeri sikit kalau sa ingat...namau la tengok2 laut suda ni...

williborn berkata...

TQ Angel Bear.. mungkin jua kebetulan ja dia menjelma waktu tu..
hehehe..